IBM loses Ahold to Google Apps; 55,000 employees to plug to the cloud

It definitely means that soon it will start pouring from the imminent clouds from Google, SalesForce that have been looming over the IT landscape for long.

Voor eind 2011
De migratie begint binnen enkele maanden. Van de Laarschot verwacht dat alle personeel van de Ahold-supermarkten in Nederland, Tjechië, Slowakije en de Verenigde Staten voor eind 2011 op Google Apps is overgestapt. De multinational heeft ook winkels in Portugal en Zweden, maar doordat dat joint ventures met andere bedrijven zijn, gaat het personeel van die supermarkten voorlopig niet over op de nieuwe software.
Van de Laarschot vertelt dat het concern inmiddels een procedure is gestart om de dienstverlener te selecteren die de migratie van IBM Lotus Notes naar Google Apps gaat begeleiden. ‘Het worden er meerdere, omdat het om meerdere onderdelen gaat.’ De definitieve keuze wordt volgens de woordvoerder binnenkort bekendgemaakt. Hij wil niet zeggen of er Nederlandse bedrijven bij zitten.
De partijen maken niet bekend welk bedrag met de overeenkomst is gemoeid.